Vinner av OG21 Technology Champion prisen for 2022

Jan Erik Lie fra AkerBP får prisen OG21 Technology Champion for 2022 for sin innsats med utvikling og bruk av nye teknologier for forståelse av undergrunnen.

Terje Aasland og Roy Ruså sammen med vinneren av prisen "OG21 Technology Champion 2022", Jan Erik Lie

Den årlige prisen går til ildsjeler som har vært drivende for innføring av ny, verdifull teknologi på norsk sokkel.

Forståelse av undergrunnen danner grunnlaget for verdiskaping fra sokkelen, og resultatene fra Jan Erik Lies arbeid har derfor kommet både det norske samfunnet, leverandører og energiselskap til gode.

– Vi fikk inn 18 nominasjoner, og mange av de nominerte kunne vært verdige vinnere av prisen, sier juryleder Roy Ruså, digitaliseringsdirektør i Petoro. Jan Erik Lie ble likevel vurdert som den beste kandidaten i år på grunn av de mange, viktige teknologiene som han har vært pådriver for. 

Jan Erik Lie er Advanced Geophysicist i AkerBP. Han og står bak innføring av teknologier som TopSeis for seismisk innsamling av undergrunnsdata og maskinlæring for prosessering og tolkning av slike data. Han har i mer enn 10 år vært en nøkkelperson i sitt selskaps leteaktiviteter, og han er anerkjent og respektert for sitt fag langt utover Norges grenser. Lie har et stort nettverk og er drivende for samarbeid mellom industri, myndigheter og akademia.

Prisen ble delt ut av Olje- og energiminister Terje Aasland under OG21-forum 16.november 2022.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 22. april 2024, kl. 07:33 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.